Switch naar ongebleekte theezakjes
5 augustus 2019

Misschien is het u nog nooit opgevallen dat theezakjes zo mooi wit zijn. Mooi voor het oog, maar een stuk minder mooi voor het milieu. Zoals bij de meeste theezakjes het geval is, zijn ook de huidige theezakjes van Tea of Life gebleekt. Dat gaan we dus veranderen! Lekkere thee met een verrassende presentatie is erg belangrijk voor ons, maar dan wel met een minimale impact op het milieu.

Dit betekent dat we binnenkort zullen overstappen naar ongebleekte theezakjes. Deze zijn te herkennen aan een wat donkerdere kleur. Voor de smaak heeft dit geen gevolgen: deze zal onveranderd blijven. Ongebleekte theezakjes hebben de volgende voordelen:
het papier is 100% GMO-vrij
het papier bevat 100% zuivere cellulosevezels (dus geen synthetische vezels)
het papier kan bij het GFT afval, het is namelijk volledig industrieel composteerbaar (volgens de norm EN 13432)
het papier vereist minder verwerkingsstappen dan gebleekt papier
er wordt geen chloor gebruikt (wat bij gebleekt papier vaak wel het geval is)

Zowel onze fairtrade als onze fairtrade biologische range gaat over naar ongebleekte theezakjes. Wij verwachten dat ze de komende maanden geleidelijk gaan instromen.

Bij Tea of Life doen we ons uiterste best om onze producten steeds duurzamer te maken. Voorbeelden hiervan zijn het gebruik van FSC-karton, het verminderen van verpakkingsmateriaal (zoals folie) en het gebruik van biologisch afbreekbare materialen. De overstap naar ongebleekte theezakjes is daarom een stap die past bij deze missie. Mocht u hierover nog vragen hebben, kunt u uiteraard contact met ons opnemen voor meer informatie.

© 2021 Tea of Life
design & powered by AWINK Websolutions