Ons hele Tea of Life assortiment is fairtrade gecertificeerd. Fairtrade betekent betere handelsvoorwaarden voor arbeiders in ontwikkelingslanden. Zo kunnen zij investeren in hun bedrijf en leefomstandigheden voor een duurzame toekomst. Plantages die Fairtrade gecertificeerd zijn krijgen altijd tenminste de fairtrade minimumprijs voor hun product. Daar bovenop ontvangen ze een fairtrade premie. Op de plantages beslist het Fairtrade Premium Committee, dat bestaat uit vertegenwoordigers van zowel de arbeiders als het management over de besteding van de premie.

Naast Fairtrade is een deel van ons assortiment ook biologisch gecertificeerd. Dit houdt in dat bij de productie zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met het milieu; respect voor de natuur en de natuurlijke kringlopen staan centraal. Het controle-orgaan SKAL controleert middels audits of alle voorschriften worden nageleefd. 

Naast onze fairtrade en biologische bijdrage doen we onze uiterste best om onze producten steeds duurzamer te maken bijvoorbeeld door het gebruik van FSC-karton, het verminderen van verpakkingsmateriaal zoals folie en het gebruik van biologisch afbreekbare materialen.

http://maxhavelaar.nl/
http://www.skal.nl